Implantologie & gecompliceerde extracties

Tandartspraktijk Stiphout biedt u zorg op maat. Wij hanteren zorgvuldige tandheelkundige behandelingen.

Wat is een implantaat?

Tandheelkundige implantaten zijn gemaakt van titaan & gaan als een soort schroef uw kaakbot in. Titaan wordt goed door het lichaam geaccepteerd en groeit samen met uw kaakbot. Een implantaat is niet zichtbaar in de mond omdat het onder het tandvlees geplaatst wordt & hier vervolgens een prothese of kroon op komt.

Een implantaat voelt natuurlijk aan in uw mond en komt het meest in de buurt van uw eigen tanden.

Implantaten kunnen worden geplaatst ten behoeve van:
– Een prothese/kliksysteem
– een vaste brug om meerdere tanden te vervangen;
– een kroon, voor vervanging van een tand.

Komt u in aanmerking voor implantaten?

Het is ontzettend belangrijk dat uw mondhygiëne optimaal is bij het intakegesprek voor het implanteren. Tijdens de intake kijkt de implantoloog naar uw algehele gezondheid, uw kaakbot & we maken een röntgen foto. Vervolgens beoordeeld de implantoloog of uw kaak geschikt is voor implantaten & maakt eventueel een behandelplan.

Vervolgens wanneer u akkoord gaat plannen wij een afspraak voor behandeling in. U ontvangt een week voorafgaand een envelop met alle benodigde informatie m.b.t uw behandeling. Tijdens de behandeling krijgt u een plaatselijke verdoving & het zal gemiddeld 60 min. duren.

Na het behandelen vragen wij u goed te koelen thuis & rust te nemen die dag. Wij horen over het algemeen van de patiënten dat de na pijn ontzettend mee valt en u al gauw weer alles kunt doen.

Na een aantal maanden is het implantaat vastgegroeid in uw kaakbot en kunnen we deze gaan belasten. We maken een aantal afdrukken voor de vervolg stappen & maken uw kroon of prothese voor op het implantaat. Wanneer het werkstuk klaar is wordt deze op het implantaat geschroefd en is de behandeling klaar.

Vergoeding van implantaten bij uw zorgverzekeraar

Voordat de behandeling gaat plaatsvinden maken wij altijd eerst een begroting met de kosten. Deze kunt u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar om precies te weten wat u zelf moet betalen.

Voor protheses & implantaten hebben wij een contract met CZ & VGZ dit houd in dat wij geen aanvragen voor het implanteren hoeven te doen & de tarieven lager zijn dan bij andere praktijken. Dit houd ook in dat in bijna ieder geval uw implantaten voor een kliksysteem (prothese) geheel vergoed worden. U moet wel altijd rekening houden met uw eigen risico, dit geldt ook voor tandartspraktijken.